Zimní část přijimacích zkoušek 2015

23.02.2015 08:00

Ve dnech 20. a 21.2.2015 se v Krkonoších konala zimní část přijímací zkoušky do vzdělávání horských vůdců České asociace horských vůdců, horských vůdců UIAGM. Jednalo se o historicky první zimní část přijímací zkoušky organizované na území ČR, v nejvyšších domácích horách.

Část věnovaná lezení ledů se uskutečnila na ledových terénech Labského dolu, lyžařská část pak v areálu Medvědín a v přilehlých lokalitách. Za vstřícný postoj a pomoc bychom rádi poděkovali skiareálu Špindlerův mlýn a správě Krkonošského národního parku.

Zimní části přijímací zkoušky se zúčastnilo celkem devět adeptů vzdělávání horského vůdce. V lezení v ledu prokazovali svou dovednost při lezení ve strmém ledovém terénu obtížnosti WI4+, lezení s jedním cepínem v ledu o strmosti do 60°a pohyb ve smíšeném lehkém zimním terénu.

Lyžařská část pak byla zaměřena zejména na stabilní postavení na lyžích a základy správné lyžařské techniky na strmém a tvrdém podkladu, při krátkém oblouku ve volném terénu a pak při volné jizdě se střídáním rytmu jízdy ve volném terénu.

O konání letní části bude rozhodnuto na základě vyhodnocení výsledků zimní části přijímací zkoušky.

Zimní část přijimacích zkoušek 2015